Rize'de MR Çekimindeki Sıkıntıya Son

Bölgemizdeki hastanelerde özellikle Ultrason (Usg) , Renkli Doopler ve MR çekimlerinde, uzun tarihli randevu verilmesi nedeniyle hastaların mağduriyet yaşamasını asgariye düşürebilecek ve hastalıkların teşhisi noktasında yaşanmakta olan gecikmelerin indirgenmesini sağlayacak yatırım Rize Özel Şar Hastanesi’nden geldi.

Rize Özel Şar Hastanesi Müdürü Şaban Semiz, yaptığı açıklamada hastane bünyesinde MR Ünitesi kurulduğunu bildirdi. Semiz, hastane bünyesinde MR Ünitesi  kurulmasının hem kendileri hem de bölge açısından çok önemli bir gelişme olduğunu ifade etti.

Gerçekleştirdikleri MR yatırımı ve Tıbbı Görüntüleme alanında yaşanan sıkıntılarla ilgili bir  açıklama yapan Şar Hastanesi Müdürü Şaban Semiz,  “Hastanemizde MR Ünitesi kurulmasıyla ilgili uzun zamandır düşüncemiz mevcuttu. Daha önce bu alandaki ihtiyacımızı Özel Sonomar Görüntüleme Merkezinden temin etmekteydik. Ancak hizmet alımı konusunda zaman zaman sıkıntılar yaşamaktaydık. Nihayetinde geçtiğimiz yıl görüntüleme merkezi faaliyetini sona erdirdi. Dolayısıyla MR yatırımı bizim için kaçınılmaz bir durum haline gelmiş oldu” diye konuştu.